280332

Black Box Revelation + Ratmosphere

Terug in De Spot! Het Vlaamse duo The Black Box Revelation maakt doorgewinterde rockmuziek: een combinatie van 60’s British Invasion-geïnspireerde popmuziek en garage blues-rock. De mannen hebben al heel wat op hun naam staan: vier waanzinnige albums, tours met onder andere Iggy Pop, dEUS, Jane’s Addiction en Seasick Steve en een samenwerking met Queens of the Stone Age gitarist en producer Alain Johannes.

Hun nieuwste album ‘Tattoed Smiles’ is een heel persoonlijke. Ze slaan een nieuwe weg in en samenwerkingen met onder andere Roméo Elvis en Seasick Steve maken het plaatje compleet, maar ondertussen verliezen ze nooit hun originele garage-rock geluid uit het oog.

Support is in handen van Ratmosphere. Ratmosphere is het project van de broers Serruys, ontstaan in een afgelegen boswachtershuis.
Aan de basis liggen nostalgisbche lo-fi synths, doffe drumbeats, disco-eske baslijnen afgekruid met nonchalante vocals en hier en daar een pittige gitaarlijn.

Ratmosphere werd door Maarten Devoldere van Warhaus opgepikt, die hen prompt meenam op tour naar Zwitserland en Italië als supportact.
Met hun plaat 'this is my logo' onder de arm komen ze vol enthousiasme hun nieuwe materiaal voorstellen.

zo 24
mrt 2019
Open: 
20:00
Aanvang: 
20:30