124852

New Cool Collective + afterparty met Jazz Junkies

New Cool Collective werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het live dans-vehikel van de toenmalige DJ Graham B, bekend van Neerlands eerste jazzdance. Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn.

Inmiddels heeft de band ontelbaar vaak getourd door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Hierbij deed het niet alleen de hipste jazzclubs en festivals aan, de band stond ook op de meest gerenommeerde rock- en popfestivals.

NCC heeft een blijvende, eigen stijl op de kaart gezet met de best denkbare instrumentale dansbare en energieke muziek.

Momenteel zit New Cool Collective in de studio voor de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album Electric Monkey Sessions. Dit is het 18e album van de band.

Met dit nieuwe materiaal gaat de achtkoppige band het land in om te doen waar ze goed in is: zorgen voor een groot feest, waarbij je niet de kans krijgt om stil te staan en keer op keer verrast wordt.

Voor en vooral na de show van New Cool Collective draait collectief Jazz Junkies fijne jazzy dansplaten! Jazz Junkies brengen hun energieke kijk op jazz al weer heel wat jaartjes aan de man en dat is te horen! Geen duizend noten per minuut of ellenlange solostukken maar super dansbare (nu) jazz met invloeden uit de soul, funk, bossa, afro, latin en electronica.

Hart van het collectief zijn DJ's H The Hype en Sookie maar worden waar nodig ondersteund door gerenommeerde muzikanten. Het duo mocht al talloze mooie gigs en op de jazzy conto schrijven in o.a. 013, Effenaar, Tivoli, Paard, Bird, North Sea Jazz Club, Verkadefabriek en op festivals als Lowlands, Supernatural, Magneet, I live Life, So Whats Next, en Jazz In Duketown. Ook zijn ze resident DJ's op de officiële Blue Note Clubsessions (Eindhoven) en in Paradox (Tilburg).

Reguliere tickets €16,00 (Student €14,50), beide inclusief 1 euro servicekosten. Avondkassa €17,50

vr 12
jan 2018
Open: 
20:00
Aanvang: 
20:30