AGNI

DNBIYF

Rene Krikken Aka Agni opent komende zaterdag 22 september Drum ’n bass Your Face met naar eigen zeggen een dikke duistere set. Rene is de drijvende kracht achter de inmiddels legendarische Deepspace raven die in de Middelburgse undergroundscene een begrip zijn geworden. Draaien vanavond is voor Agni een droom die uitkomt.

Wat is het concept acter Deepspace? Deepspace is een groep mensen die de sleur van Middelburg niet meer aan kunnen, het concept is om jongeren/ravers/bassheads/iedereen een plek te gunnen buiten om de stad met zijn restricties. Een plek waar je jezelf kan zijn en los kan gaan!!

Hoe heeft Deepspace je leven veranderd? Sinds tunnel of bass 1.0 is niks meer echt het zelfde geweest voor mij, dat was ook het punt dat ik me besefte dat ik iets op het spoor was om voor te vechten! Sindsdien ben ik nooit meer gestopt met denken over nieuwe concepten voor Deepspace. Je moet weten dat ik jarenlang iets met muziek wil doen. Na 6 jaar heb ik eindelijk iets gevonden dat lukt. Trotser kan ik niet zijn!

Wat ik heb geleerd van het organiseren van Deepspace events? Met wie je moet samenwerken (knipoog). En dat vertrouwen echt heel sterk moet zijn en je goed moet kunnen communiceren met elkaar. Deepspace is na 2 jaar strijden voor onze idealen een familie geworden. Je bloedlijn kies je niet, je vrienden wel was ook een les die duidelijk werd afgelopen jaar!

Mijn meest memorabele Deepspace moment? Ik denk toch wel Tunnel of Bass 2.0. Dat was zo bizar, kan nog steeds niet geloven dat het lukte om zo groot feest in een tunnel te geven! En de samenwerking was ook mooi, lekker schelden in de vroege morgen omdat alle kabels opgerold moesten worden, hahaha.

Hoe het voelt om te mogen draaien op DNBIYF? Grappig dat je het vraagt, want ik kan me dus herinneren dat ik een keer De Spot in liep en tegen mezelf zei ''Ik kom ooit op dat podium te staan’'. En hier zijn we dan.... En ik voel me enorm vereerd om dan ook deze editie te mogen openen en het podium te mogen delen met de keiharde acts die komen!!

Wat kunnen we van je verwachten van me kunnen verwachten? Een dikke duistere set die langzaam opbouwt naar complete chaos en agressie die eindigt met chill. Zeer divers en anders dan mensen van me gewend zijn!

Hoe ben je met bassmuziek in aanraking gekomen?  Ik luisterde vroeger heel veel Metal (nog wel) maar ik voelde me niet helemaal thuis in die scene. Toen mijn ex me een keer mee nam naar DNBIYF was ik verkocht! Alles wat ik dacht te vinden in metal vond ik daar die avond op DNBIYF, en zo werd ik gelijk verliefd op drumnbass, daarna pas ben ik Deepspace begonnen. Via Sjoerd kwam ik in aanraking met riddim/dubstep waaraan ik verslaaft werd. Juliano aka dj Robenti heeft me vervolgens leren draaien en begon ik me te verdiepen in de Basshouse en breakcore zo doende ben ik ''basshead'' geworden!

Wat is naast Deepspace je grootste hobby of passie? Ik denk filosoferen zo ver ik het kan.

Agni Speelt zaterdag 22 september van 21:00 tot 22:00 uur, kom dus vroeg! Koop hier je tickets: https://despotmiddelburg.nl/agenda/drum-n-bass-your-face