RICARDO WOOD

Ricardo Wood

Sinds dit seizoen bieden wij beeldend kunstenaars, grafisch ontwerpers, fotografen,  animatoren, graffiti-artist en noem maar op onze maandposter aan als podium voor hun werk. Waarom? Omdat popcultuur uit meer bestaat dan alleen muziek én omdat er onnoemelijk veel talent in Zeeland en daarbuiten is. Dit keer Ricardo Wood (20). Hij volgt de opleiding Mediavormgever aan Scalda en is twenty-four-seven bezig met fotograferen en vormgeven. Sinds kort heeft hij zijn eigen bedrijf Wood Media. De uitdaging om voor ons een maandposter te maken greep hij meteen aan. Ricardo: ‘Te gek dat ik zo’n toffe opdracht krijg terwijl ik nog niet eens mijn opleiding heb afgerond.’ Als inspiratie koos hij het concert van Navarone. En zie hier het resultaat. Ricardo zijn grootste droom is minimaal 20.000 volgers krijgen op social media. Nou, onze duim heb je, Ricardo. Lees hier het complete interview.

Een reisje Nijmegen was geen probleem, want gitarist Roman had het te druk om naar Zeeland te komen. Een boom was snel uitgezocht, de instrumenten zijn daadwerkelijk opgehangen. Ricardo: ‘Deze opdracht was voor mij wel een uitdaging, omdat ik hiervoor een foto in scene heb gezet. Normaal gesproken doe ik dit niet zo snel.  Het idee was om de instrumenten in een boom te hangen, dus ze er niet in te Photoshoppen. Het beeld ansich is dus echt. Lachen hoor… gelukkig was Romann wel in voor wat geks.  Voor deze foto heb ik een fisheye-lens gebruikt, vanwege de brede hoek. De zijkanten van de foto heb ik expres vrij gehouden, dus Roman staat centraal in de foto. En ja… toen begon het bewerken. Best een klus: licht vanachter de boom laten komen, de vallende bladeren erin verwerken, tekst inpassen en dan natuurlijk weer alles opnieuw omdat ik niet tevreden was’, aldus Ricardo.

Naast school heeft Ricardo een druk bestaan. Ricardo: Ik ben veel te vinden in de natuur met mijn camera en vriendin. Natuurfotografie vind ik vreselijk boeiend.’ Als je zijn facebookpagina bekijkt kun je nog een liefde ontdekken: video’s maken. En dan vooral video’s van coole auto’s. Ricardo: ‘Ik gebruik social media als uitgangspunt. Toffe beelden en korte video’s maken voor een groot publiek.  Later zou ik het liefst alles op alles zetten om mijn bedrijfje tot een succes te maken. Mocht dit niet lukken, dan hoop ik met fotografie verder komen.’

Ricardo is regelmatig in De Spot te vinden. Drum ’n Bass in Your Face en Pokoe zijn feestjes waar hij vaak is te vinden. ‘Ik vind het echt supercool dat De Spot mij deze kans heeft gegeven. Ik heb er veel van geleerd en hoop natuurlijk dat meer mensen mij gaan volgen’, lacht Ricardo.

Meer werk van Ricardo of contact? Ga naar https://www.facebook.com/Woodmedia/

Wil jij een poster voor ons ontwerpen? Of ken je iemand? Stuur dan een mailtje naar lineke@despotmiddelburg.nl

 

NOVEMBER POSTER