NOUS

NOUS

Nous Davidse hoort inmiddels bij ons interieur. Al vanaf de opening van De Spot schiet hij prachtige foto’s van concerten en danceevents.  Met een goed oog voor lichtinval en sfeer weet hij iedere keer prachtige creaties op de plank te leggen. En hij deelt ze graag met iedereen via facebook en Flickr. Nous maakte onze maandposter van juni, een mooie wallpaper met natuurlijk foto’s van hem, hier geschoten. Hij werkt als werkbegeleider bij een sociale werkplaats, speelt een heftig deuntje bas in de punkband Rites, is verliefd en momenteel druk bezig met het opknappen van een huisje (#helpmijnmanisklusser). Voor het maken van de maandposter moest hij even uit zijn comfortzone stappen. Sorry Nous, dat doen we graag ;-). Lees hier het complete interview.

Wie ben je? Ik ben Nous, hobbel al jaren langs allerlei concerten in Middelburg en omstreken samen met mijn fotocamera. Daarnaast speel ik in de (punk)band Rites.

Wat doe je? Ik ben overdag werkbegeleider bij een sociale werkplaats en -insert Jambersstem-
‘s avonds en in het weekend fotograaf en bassist in Rites.

Verliefd, verloofd, getrouwd? Verliefd op …. en nu druk bezig in ons nieuwe oude huis om het op te knappen.

Wat vond je van de opdracht? Ontzettend leuk, maar ook moeilijk om niet alleen een plaatje te maken maar ook bezig te zijn met het design. Lastig, maar uit je comfortzone stappen is nooit verkeerd. Ik heb gekozen om een paar toffe foto’s die ik in de Spot gemaakt heb te gebruiken.

Bij het maken merk ik dat ik toch echt fotograaf ben en geen ontwerper. Ik ben zeker tevreden over het resultaat maar het kost een hoop ‘trial & error’, wat werkt wel en wat werkt niet.

Vertel iets over je eigen bedrijf/ kunst. Jaren geleden ben ik het fotograferen ingerold in jongerencentrum Midgard en vanaf daar is het uit de hand gelopen.

Het is voor mij echt een hobby waarbij ik het heerlijk vind om de sfeer bij een show proberen vast te leggen.

Ook vanuit de punkmuziek waarmee ik ben opgegroeid past het bij DIY-mentaliteit. Niet alleen passief toekijken maar zelf een steentje bijdragen aan de scène door bijvoorbeeld een fanzine te maken of foto’s te maken van bands.

Hardcoreshows waarbij het flink wild tekeer gaat, blijven dan ook mijn favoriet, ook al vraag je je wel eens af of je camera en jij er heelhuids uit gaan komen.

Wat vind je van De Spot? Ik vind het heerlijk om een podium als de Spot in Middelburg te hebben, waar vroeger een podium miste om wat grotere bands neer te zetten. Sinds de start van De Spot ben ik dan ook als vrijwilliger betrokken, met name met het maken van foto’s.

Welke concerten zijn favoriet? Heel veel! Een paar van de meest indrukwekkendste die naar boven schieten zijn Wovenhand, King Ayisoba en Typhoon. Maar ook heel tof om bijvoorbeeld er nog een the Tallest Men on Earth te zien spelen.

Je droom voor de toekomst? Naast het bezoeken van veel shows , ik heb nog wel een verlanglijstje , ook vooral veel leuke shows spelen met Rites op toffe plekken.
Je ambitie? De foto’s die ik maak op veel plekken terug te zien! Niks leuker dan een band zien die je foto’s gebruikt in een hoes of voor op een t-shirt.

Kijk voor meer werk van Nous op: https://www.flickr.com/photos/nous_davidse/sets